TOERISME - RUIMTE 1914

Ruimte gewijd aan de gevechten van augustus 14

In augustus 1914 vonden er in en rond de Citadel van Dinant hevige gevechten plaats tussen Franse en Duitse soldaten. Een eeuw later biedt de Citadel aan de toeschouwers de kans om dit sleutelmoment uit onze geschiedenis te herbeleven. Het grandioze en aangrijpende decor van de Citadel plaatst de bezoeker 100 jaar na de feiten te midden van de strijd zelf.

Hier is geen nood aan reconstructie. Integendeel, de bezoeker stapt in het spoor van de soldaten, zijn verbeelding wordt aangewakkerd door plotselinge geluiden uit het verleden.

Zo leert hij de eerste dagen van de oorlog kennen, maar ook vooral de dodelijke gevechten waarvan de kruisjes die de Citadel omringen getuigen. De bezoeker wordt herinnerd aan de Europese context van de gevechten in Dinant. Bovendien kan hij dankzij een interactieve maquette van de Citadel en van de stad begrijpen wat het belang was van deze plaats voor de strategie van de legers, en kan hij de opeenvolging van de gevechten in augustus 14 reconstrueren.

Wij stellen u verschillende formules voor om de Citadel van Dinant te bezoeken, zowel op het water, te land of in de lucht.

Verdiep u ook helemaal in de geschiedenis van dit monument van Dinant, vanaf de beginselen tot op heden. Maak een sprong in de tijd en herbeleef de belangrijke momenten die de geschiedenis van de stad Dinant afgetekend hebben.

Ons didactisch boekje kan gebruikt worden door jong en oud om uw kennis over de oorsprong van de Citadel op de proef te stellen;

Contacteer ons voor meer informatie over de bezoekuren, reservaties en tarieven.

Chemin de la Citadelle, 1
B-5500 Dinant

Infos & réservation
+32 (0) 82 / 22 36 70

Contact opnemen
Juridische informatie

Om uw ervaring op onze website te verbeteren, maken we gebruik van cookies. Als u uw bezoek op onze website verderzet, betekent dit dat u toestemt met de verwerking van bepaalde persoonsgegevens en met het gebruik van de cookies. Klik hier voor meer info.